Eva Eternell Horse Blogg

Eva Eternell Horse Blogg

Ridsport på en ny nivå

Här bloggar vi om allt inom hästvärlden och ridsport.

Sista dagen som bebis

AllmäntPosted by Eva Eternell Hagen Wed, December 31, 2014 14:11:53

Idag är det nyårsafton. Alltså sista dagen Hero räknas som tvååring. För imorgon fyller han och alla andra i hans årskull tre år den första januari.

Hans husse Martin fick i uppdrag att påbörja inridningen. Eftersom han ska ridas in om treåring.

Martin är min vuxna son som ridit hela sin barndom men på vuxna hästar. Men själv aldrig ridit in en häst. Uppdraget Martin fick av mig var att hämta sadeln i sadelkammaren och visa denna för Hero. Som om han hade hämtat sadeln till Waggie och komma ut.

Men skillnaden var att Waggie som då var femton och Martin var femton båda visste att om Martin kommer ut med sadeln så ska han sadla Waggie för att rida henne. Jag sa att du börjar nu inridningen alltså med att hämta sadeln som du alltid har gjort. Med den skillnaden att lilla Hero har ingen aning om att det betyder att du ska lägga den på honom och rida. Så börja med att bara gå fram och visa sadeln för honom.

Det gjorde Martin varpå lilla bebis direkt stoppade hela vojlocken i munnen och tuggade på den.

Så sa jag till Martin att nu får du visa hästen att sadeln ska man inte stoppa i munnen utan på ryggen.

Så fick Martin sadla Hero precis som han sadlat Waggie i alla år. Och det gick jättebra! Så nu har Hero för första gången lärt sig (vi ska göra om detta flera gånger). Att när Martin kommer ut ur sadelkammaren med sadel så betyder det att han ska lägga den på Heros rygg och sadla honom.

Vilket jag tycker är en mycket lämplig början om eftersom Martin i vår ska göra det som egentligen kallas för inridning, dvs också själv sitta i sadeln.

Gott Nytt År

från Heros matte Eva  • Comments(2)//blogg.eternell.se/#post134