Eva Eternell Horse Blogg

Eva Eternell Horse Blogg

Ridsport på en ny nivå

Här bloggar vi om allt inom hästvärlden och ridsport.

WE träningar under sommaren

RidsportPosted by Eva Eternell Hagen Sat, August 22, 2015 14:54:16

Jag har varit sååå dålig på att uppdatera bloggen under sommaren. Jag vet. Men jag har inte varit overksam för det =). Bland annat har jag numera WE-träningar i både Upplands Väsby/Vallentuna samt Riddersvik i Hässelby. Idag lyckades jag få en ponnymamma till hjälp att ta några bilder på sin dotter Felicia och hennes New Forestponny. Felicia får bara tävla ponny ett år till. Sedan är hon för gammal. Men bara om hon ska tävla i hoppning eller dressyr. För byter hon gren till Working Equitation får hon rida ponny oavsett ryttarens ålder. Så Felicia byter inte ut sin ponny utan hon byter gren istället =)

Då både Felicia och hennes ponny är mycket välskolade så är dags att prova på lite mer avancerat. Så jag hade med mig ett kandar storlek cob idag. Eftersom varken ryttare eller ponny hade ridit på kandar tidigare så kravlade jag mg upp på ponnyn och red först.

Sedan hjälpte jag visa Felicia hur hon skulle hålla i båda tyglarna och så fick hon rida. Det är ju en helt annan teknik att rida på kandar än på vanligt tränsbett. Så jag rekommenderar alltid att man i början tills man är helt säker endast rider på kandar på lektion när man har ridläraren till hjälp.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Malin Rasmussen Sun, August 23, 2015 07:54:04

Bor runt hörnet, 5 min promenad! Tänk om jag vetat att du skulle dit. Såg att det var WE på G när jag gick förbi i morse!

Posted by Michael Schultz Sun, August 23, 2015 07:49:47

Snyggt!